חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ע"מ 1348/13

: | גרסת הדפסה
ע"מ
בית הדין הצבאי לערעורים
1348-13
21.3.2013
בפני :
סא"ל צבי לקח

- נגד -
:
טארק עבד אלרזאק דאוד אבו זיד
עו"ד פארס אבו חסן
:
התביעה הצבאית
עו"ד סרן גלעד פרץ
החלטה

כתב האישום מייחס לעורר עבירות של נטילת חלק בתהלוכה ללא רישיון וכן יידוי חפצים. בגין כתב אישום זה נעצר העורר עד תום ההליכים ועל כך הוגש הערר שלפניי.

הסניגור לא חלק על קיומה של עילת מעצר במקרה זה, אולם טען שאין בסיס ראייתי איתן להוכחת האישום שעניינו יידוי האבנים, ועל כן יש להורות על שחרורו של העורר בתנאים. הקושי הראייתי אותו מצא הסניגור נגע הן לכך שפרטיהם האישיים של העדים (כגון שם וכתובת) לא הופיעו באמרות המשטרתיות אלא בזכ"ד נפרד, וכן בכך שהזיהוי עליו מסתמכים העדים עניינו פריט לבוש שאינו ייחודי.

התביעה טענה מנגד כי אין כל פגם בדרך עריכת האמרות, והמדובר בעניין טכני בלבד שמטרתו הגנה על זהותם של החיילים, ובכל הנוגע לזיהוי, הפנתה התביעה לעדויות שניים מהחיילים שציינו מפורשות כי ראו את העורר מיידה אבנים.

עיינתי בחומר החקירה ולא מצאתי ממש בערר זה. אכן, האמרות המשטרתיות שנגבו אינן כוללות בחלק של הפרטים האישיים את פרטיהם של החיילים, אלא ישנה הפנייה למזכר המצורף לכל אמרה, ובמזכר ישנם הפרטים האישיים. המדובר בעניין טכני, שככל הנראה נועד להגן על פרטיהם האישיים של העדים כגון כתובתם ומספרי הזהות שלהם, אולם אין בו כשלעצמו כדי לפגוע בתוכן העדויות ובתיאור הדברים כפי שאלה משתקפים באותן העדויות.

שניים מהחיילים מציינים מפורשות כי ראו את העורר מיידה אבנים. לא מצאתי פגם כלשהו בעדויות אלה, או פרטים המלמדים על פניו, על פגיעה אינהרנטית בפוטנציאל הראייתי של עדויות אלה. אף לא ניתן ללמוד כי הם הסתמכו רק על פריט לבוש אחד כמזהה בלעדי במקרה זה.

משכך, המסקנה המתבקשת הינה כי קיימות ראיות לכאורה, וכמובן שאין בכך כדי לגרוע מזכויותיו של העורר להעמיד את החיילים במבחן החקירה הנגדית במסגרת התיק העיקרי. כאמור, לא הייתה מחלוקת על קיומה של עילת מעצר במקרה זה, ובנסיבות העניין, בודאי כשמדובר בבגיר, אין הצדקה לנקוט במקרה זה בחלופת מעצר.

אשר על כן הערר נדחה.

ניתנה היום, 21 במרץ 2013, י' בניסן התשע"ג, בלשכה. מזכירות ביהמ"ש תעביר העתק החלטה זו לידי הצדדים.


שופט התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>